Tőzsdei világcsokor – 2014. október 28.

|
Eladói nyomás nehezedett az egész világra, ami a tegnapi napot illeti. Egyelőre a hangulat változatlanul negatív, bár némi kíváncsiság is érzékelhető a szférában, hiszen a kereskedés zárását követően a facebook is felfedi negyedéves számait.

Oldalazással kezdték meg a hetet tegnap a tengerentúli piacok. A nap vesztesei akár a Tesla, és a GoPro is lehetnének, hiszen a befektetők szórták a tech papírjaikat.

Hiába hozott jó híreket a Twitter, hiába múlta fölül a konszenzust, az árfolyama a zárást követően 10%-ot esett, ami talán azzal magyarázható, hogy még nagyobb növekedést vártak a befektetők a felhasználói létszám tekintetében.

Az európai börzék a lendületes indulást követően lefulladtak a nap végére, mínuszban zártak a jelentősebb indexek.

Az ukrajnai választás részeredménye (50%-os feldolgozottságnál) hasonló képet mutat, mint tegnap: Arszenyij Jacenyug, és Petro Porosenko fej-fej mellett tör előre.

Az internet adó továbbra is borzolja a kedélyeket. A tegnapi törvény módosító indítványból kiderült, hogy az adó mértéke lakossági előfizetők esetében 700, míg üzleti ügyfeleknél 5000 forintban maximálható. Az adó egyébként gigabitenként 150 forint.

Kamatdöntő ülés lesz ma az MNB-nél, de a piac arra számít, hogy marad a 2,1%-os ráta.

A forint megtört kicsit a hazai, és európai bizonytalanságok súlya alatt, 309,5-ön jegyezték az Eur/Huf kurzusát.DLS Befektetési és Tanácsadó Kft., Szombathely

befektetés | tőzsde | tanácsadás | bróker | online tőzsde | tőzsdei árfolyamok

Tőzsdei világcsokor – 2014. október 28.