Szombathely, Aréna utca 4.

Tőzsdei világcsokor – 2015. július 29.

Korrekcióval indították a tegnapot a vezető börzék a tengerentúlon, majd zárásra látványos pluszokat hoztak össze. A Richmondi Fed feldolgozóipari index lényegesen jobb lett a várakozásoknál, 7 pont helyett 13 pontra emelkedett a mutató júliusban. A piacok által erősen figyelt Conference Board fogyasztói bizalmi index azonban tavaly szeptember óta a legalacsonyabb értéket érte el, a várt 100 pont helyett 90,9 pontra zuhant a mutató az előző havi 101,4 pontról. A Ford árbevétele 6%-kal 37,3 milliárd dollárra, míg egy részvényre jutó eredménye 27%-kal 47 centre emelkedett. A Pfizer árbevétel sora 4%-kal, a profit sora közel 10%-kal haladta meg az elemzők előrejelzéseit. A Twitter a rendes kereskedésben 5,5%-ot emelkedett, majd a zárás után megjelenő gyorsjelentés részleteire 11,3%-ot esett. A cég árbevétele 61%-kal 502 millió dollárra nőtt (várakozás 481 millió dollár volt), míg az egy részvényre jutó eredmény 4 cent helyett 7 cent lett.

Zöldbe borultak az európai piacok tegnap, az elmúlt időszak negatív hullámai után. A várakozásoknak megfelelően 2,6%-kal bővült a brit gazdaság a második negyedévben év/év alapon.

Holnap nyitás előtt teszi közzé második negyedéves eredményét a Richter. Izmosan zárta a keddet a forint, az euróval szemben. A kereskedés végére 309 alá erősödött az árfolyam.

DLS Befektetési és Tanácsadó Kft., Szombathely

befektetés | tőzsde | tanácsadás | bróker | online tőzsde | tőzsdei árfolyamok