Tőzsdei világcsokor – 2015. május 14.

|
A görög GDP tovább csökken, miközben folytatódik az alkudozás. Egyes hírforrások szerint jelenleg 3 milliárd eurós elsődleges egyenleg az uniós javaslat. Az EKB eközben járja a maga útját, és emeli a készenléti keretet (ELA) a görög jegybank felé. Így már 80 milliárd eurónál jár.

Nagyrészt oldalazással töltötték a tegnapot a tengerentúli piacok. A nyitás után lejtmenetbe kezdtek az indexek, s vegyes képet mutatva búcsúztak. Az áprilisi kiskereskedelmi forgalom a várt 0,2%-os bővülés helyett stagnált, amely makroadatnak nem örültek a befektetők. A Cisco bevételei 5%-kal 12,14 milliárd dollárra emelkedtek, ami a menedzsment által elvárt 3-5%-os sáv felső részét jelenti. A várakozásokban 12,07 milliárdos érték szerepelt. A JC Penney első negyedéves értékesítései 3,4%-kal emelkedtek a menedzsment által prognosztizált 3,5-4,5%-os érték helyett. A veszteség 57 centet tett

ki az egy évvel korábbi 1,15 dolláros mínusz után, miközben a piac 76 centes veszteséget várt. A Wal-Mart 25 kínai üzletében elérhetővé vált az Alibaba fizetési szolgáltatása, az Alipay. Hamarosan 400 további üzlet is csatlakozik a programhoz.

Az európai mutatók közül tegnap a DAX lett a nap vesztese, 1%-os mínuszával. A Bank of England csökkentette a következő három évre vonatkozó GDP előrejelzését. Az idei évben 2,9% helyett 2,5%-kal, míg jövőre 2,9% helyett 2,6%-kal bővülhet az ország gazdasága.

Az OTP holnap hajnalban, míg az FHB várhatóan ma piaczárás után teszi közzé I. negyedéves eredményét. 308,5-ig gyengült a forint az euróval szemben, ezzel két hónapos mélypontra került.DLS Befektetési és Tanácsadó Kft., Szombathely

befektetés | tőzsde | tanácsadás | bróker | online tőzsde | tőzsdei árfolyamok

Tőzsdei világcsokor – 2015. május 14.