Tőzsdei világcsokor – 2015. május 15.

|
A görög pénzügyminiszter szerint nemes egyszerűséggel, akár később is kifizethetnék a tartozásukat, azaz folytatódik az ötletelés, már ami az időhúzást illeti. Eközben a németeknek egyre kevésbé tetszik, hogy az EKB kitettsége csak nő, az ELA-n keresztül. Érdekes, a piac továbbra sem aggódik túlságosan, Görögország CDS felára 22,5% környékén mozog.

Már a nyitás is jól indult tegnap a tengerentúlon, s ez a pozitív hangulat kitartott a kereskedés végéig. Tegnap publikálták a friss segélykérelmek alakulását a tengerentúlon, a várt 273.000 darabbal szemben 1000 darabbal 264.000-re esett a segélykérelmek száma. A PayPal vezérigazgatója tegnap arról beszélt, hogy már az év második felében bevezetik a társaság részvényeit a Nasdaq-ra és „PYPL” kód alatt lehet majd kereskedni a papírokkal. A PayPal jelenleg még az eBay-hez tartozik, amely 2002-ben vásárolta meg az 1998-ban alakult társaságot.

Emelkedéssel zárták a tegnapot az európai börzék.

Az OTP ma hajnalban tette közzé 2015. I. negyedéves eredményét, ami a vártnál jobb lett. A piac veszteségre számított, miközben a bank 1,9 milliárd forintos adózott nyereséget publikált. Az egyszeri tételek (26,4 milliárd forint) mintegy 3 milliárddal alacsonyabbak lettek. A bankadó teljes összege az I. negyedévben került elszámolásra. Az elszámoltatáshoz kapcsolódó költségekből 7,4 milliárd forintot vissza tudott írni a bank. A céltartalék 6,5%-kal alacsonyabb volt a tavalyinál. Mind a nettó kamatbevétel, mind a díj- és jutalékbevételek alacsonyabbak lettek a tavalyi évhez képest. Izmosodni tudott tegnap a forint, az euróval szemben egészen a 306,2-es szintig.DLS Befektetési és Tanácsadó Kft., Szombathely

befektetés | tőzsde | tanácsadás | bróker | online tőzsde | tőzsdei árfolyamok

Tőzsdei világcsokor – 2015. május 15.