Tőzsdei világcsokor – 2015. november 12.

|
A tegnapi kínai vásárlási lázat kihasználva 14,3 milliárd dolláros árbevételt ért el az Alibaba, ami magasan felülmúlja a tavalyi, 9 milliárd körüli árbevételét. Az Alibaba számai alapján kimondottan erős volt a kereslet a gazdasági növekedési aggodalmak ellenére is.

A Veteránok Napja miatt alacsony forgalom mellett stagnáltak a vezető indexek a tengerentúlon tegnap. Végül mérsékelt mínuszban búcsúztak a mutatók. 2%-ot esett a PayPal tegnap, miután az Apple bejelentette, hogy mobiltelefonok felhasználásával emberek közötti fizetési rendszert dobna a piacra. A Wall Street Journal információi szerint az Apple már meg is kezdte a tárgyalásokat a legnagyobb amerikai bankokkal (JP Morgan, Wells Fargo, U.S. Bancorp, Capital One).

A kezdeti pozitív hangulat után betörtek az eladók a piacra, végül mégis némi pluszban tudtak zárni az európai tőzsdék a szerdai kereskedésben. 1,8%, helyett csak 1,7% - már ami a német gazdaság bővülését illeti, a német kormány független gazdasági tanácsadó cége szerint kisebb lesz a növekedés mértéke a vártnál a menekültválságba fektetett tetemes költségek miatt. Ugyan a brit munkanélküliségi ráta szeptemberben 5,4%-ról 5,3%-ra csökkent, de a bérek növekedése 0,2%-kal alulmúlta a 3,2%-os prognózist. Az októberi német inflációs adat 0,3%-os emelkedést mutatott év/év alapon.

Pozitív meglepetést okoztak Japánban a gépipari megrendelések. Szeptemberben 7,5%-kal emelkedtek az előző hónaphoz képest, magasan felülteljesítve a 3,1%-os várakozást.

Holnap hajnalban publikálja harmadik negyedéves „szerencseszámait” az OTP. A forint tegnap még erősödött az euróval szemben, de a ma reggeli kereskedésben visszapattant az árfolyam, és a 312-es szintet is érintette.DLS Befektetési és Tanácsadó Kft., Szombathely

befektetés | tőzsde | tanácsadás | bróker | online tőzsde | tőzsdei árfolyamok

Tőzsdei világcsokor – 2015. november 12.