Szombathely, Aréna utca 4.

Tőzsdei világcsokor – 2015. szeptember 21.

Nagy eséssel búcsúztatták a hetet a tengerentúli börzék pénteken.

Az európai tőzsdék sem teljesítettek jobban, a vezető mutatók egyaránt „pirosban” zártak. A görög választásokat a Szíriza nyerte 35,5%-kal, az Új Demokrácia 28,0%-a előtt. Alekszisz Ciprasz a jobboldali Független Görög párttal próbálhat meg kormányt alakítani (145 + 10 mandátum). A szavazati arány lényegesen kisebb volt, mint januárban, ugyanis akkor 63,3%-os volt a részvétel, míg most 56,5%. Kedden már be is iktathatják a régi-új kormányt. A Moody’s a gyenge növekedési kilátások miatt egy fokozattal leminősítette Franciaország besorolását az eddigi „Aa1”-ről „Aa2”-re.

A Fed Bézs Könyvének mintájára készült kínai Bézs Könyv szerint a kínai gazdaság nem annyira gyenge, mint ahogy látni lehet, sőt, az egyre erőteljesebb lassulásról szóló híreket egyenesen mítosznak nevezi a CBB International kiadványa. A felmérés összességében vegyes képet fest a kínai gazdaságról, elsősorban az export gyengeségét emeli ki.

Egészen 309,4-ig erősödött a forint pénteken, az euróval szemben. Az S&P döntése, azonban megváltoztatta a kurzus irányát, és az eur/huf 311 felett is járt.

DLS Befektetési és Tanácsadó Kft., Szombathely

befektetés | tőzsde | tanácsadás | bróker | online tőzsde | tőzsdei árfolyamok