Tőzsdei világcsokor – 2016. április 12.

|
Amerikában beindult a gyorsjelentési szezon: az Alcoa számai kezdték a sort. A cég eredményei elmaradtak a várttól, de a legnagyobb baj mégsem ez. Sokkal inkább az alumínium iránti keresletbővülésre vonatkozó korábbi 9%-os várakozás csökkentése. Jelenleg 6-8%-on áll a mutató.

A vezető tengerentúli börzék kivétel nélkül mínuszokkal búcsúztak tegnap. Barack Obama és Janet Yellen a jövőbeli gazdasági kilátásokról, a munkaerőpiacról és a jövőben esetlegesen bekövetkező amerikai és globális kockázatokról egyeztetett. A Tesla visszahív 2700 darab Model X-et az ülések ellenállóságának vizsgálata közben feltárt hibák miatt. A hiba 5 hetes csúszást eredményez a kiszállításban. A költségeket az üléseket gyártó vállalat fizeti meg.

Egyedül a FTSE 100 index lógott ki a sorból tegnap: minimális mínuszával egyedüliként végzett a negatív tartományban. Eredménytelenül zárult a Görögország és a hitelezők közötti tárgyalás. A következő körös egyeztetésekre az április 22-i eurózóna ülésen kerülhet sor. A márciusi német inflációs adat a vártnak megfelelően 0,3% lett év/év alapon. A nap folyamán érkezik még Nagy-Britanniából hasonló adat, illetve termelői árindex is.

Optimista hangulat uralta tegnap a devizapiacokat, így a forint karöltve a többi régiós devizával erősödni tudott az euróval szemben. A nap végén a 311,4-es szinten búcsúzott a hazai fizetőeszköz árfolyama.DLS Befektetési és Tanácsadó Kft., Szombathely

befektetés | tőzsde | tanácsadás | bróker | online tőzsde | tőzsdei árfolyamok

Tőzsdei világcsokor – 2016. április 12.