Tőzsdei világcsokor – 2016. április 18.

|
A sokak által várt dohai találkozón nem történt meg a csoda, nem sikerült megegyezni az olajtermelés befagyasztásáról. Tulajdonképpen a szaúdiak kitétele miatt hiúsult meg a tárgyalás, ugyanis ők azt szerették volna, hogyha az irániak is tesznek vállalást. Egyszóval az OPEC-en belül bukott meg a tárgyalás. Az árgus szemek így most a júliusi OPEC találkozót figyelik, hátha akkor sikerül megállapodásra jutni. A hírre természetesen hatalmasat zuhant az olaj árfolyama.

Az amerikai börzék minimális mínuszokkal üdvözölték a hétvégét, pénteken. A Citigroup eredménye kismértékben felülmúlta a várakozásokat, azonban éves bázison a bevétel 12%-kal, az eredmény pedig 27%-kal esett.

Az európai tőzsdék is csatlakoztak tengerentúli társaikhoz, és bár minimális mértékben, de a negatív tartományban zártak. Igaz csak csütörtökön lesz az EKB kamatdöntő ülése, de már most elindultak a találgatások arról, hogy vajon lesz-e további lazítás. Csupán a tavalyi megállapodások betartását várják el – nyilatkozta a francia, és a német pénzügyminiszter, Görögország kapcsán. Az IMF vezetője is hasonló véleményen volt, bár hozzátette, hogy Európának segítenie kell az adósság rendezést, amire a németek nem hajlandóak.

A forint nem töltötte mozgalmasan az elmúlt napokat. A hazai deviza árfolyama 311,1-en indított ma reggel, az euró ellenében.DLS Befektetési és Tanácsadó Kft., Szombathely

befektetés | tőzsde | tanácsadás | bróker | online tőzsde | tőzsdei árfolyamok

Tőzsdei világcsokor – 2016. április 18.