Tőzsdei világcsokor – 2016. július 22.

|
A várakozásoknak megfelelően az EKB nem változtatott sem az irányadó, sem a betéti ráta mértékén. Mario Draghi a sajtótájékoztatón elmondta, hogy lefelé mutató kockázatok láthatók a növekedés terén, az infláció alacsony maradhat idén és csak az év vége felé indulhat emelkedésnek. A Brexit hatásait még nem tudják pontosan számszerűsíteni, ezért kivár a tanács és nem lazít tovább a monetáris kondíciókon.

Már nyitáskor szembetűnő volt a rossz hangulat a tengerentúlon, s az eladói nyomás zárásig nem is enyhült. A függőben lévő lakásértékesítések júniusban 1,1%-kal bővültek az előző hónaphoz képest, miközben az elemzők 0,9%-os visszaesést vártak. A PayPal 5%-ot emelkedett a vártnál jobb gyorsjelentés számaira. A bevételek 16%-kal 2,65 milliárd dollárra emelkedtek, míg az egy részvényre jutó eredmény 36 cent lett a konszenzusnak megfelelően. A Biogen 7%-ot emelkedett a "szerencseszámokra". A bevételek 2,59 milliárd dollár helyett 2,89 milliárdot értek el, az EPS pedig 4,67 dollár helyett 5,21 dollárt.

0,1%-os pluszával a DAX index egyedüliként zárt tegnap a pozitív tartományban, Európában.

A piac aggódik a nyersolaj, és a készlet adatok miatt, így a WTI típusú kőolaj árfolyama 44,5 dollárig gyengült a mai kereskedésben.

Négy napos oldalazást tört meg a forint árfolyama tegnap, s határozott erősödést követően 314-en búcsúzott, az euró ellenében.DLS Befektetési és Tanácsadó Kft., Szombathely

befektetés | tőzsde | tanácsadás | bróker | online tőzsde | tőzsdei árfolyamok

Tőzsdei világcsokor – 2016. július 22.