Tőzsdei világcsokor – 2016. július 5.

|
Menekülnek a brit politikusok a süllyedő hajóról. Boris Johnson bejelentette, hogy biztosan nem fog indulni a miniszterelnöki posztért. Tegnap Nigel Farage búcsúzott el önként a pártelnökségtől. Így már két, brexit párti politikust tarthatunk számon, aki végül meghátrált a döntés, és a jövőbeli rendezkedés súlya alatt.

A Függetlenség Napját ünnepelték tegnap Amerikában, így a tőzsdék zárva tartottak, ahogy sem makrogazdasági adatok, sem Fed elnök-nyilatkozatok nem láttak napvilágot.

A múlt heti rallyzást követően jócskán megtorpantak az európai börzék, s a vezető mutatók a negatív tartományban zártak. Az EKB arra kötelezi Olaszország harmadik legnagyobb hitelezőjét, a Banca Monte dei Paschi di Siena-t, hogy a következő három évben 40%-kal csökkentse a rossz adósság állományát. A banknak minél előbb teljesítenie kellene a tőkemegfelelési kritériumot, így tőkeemelésre kerülhet sor. A Fitch attól fél, hogy a befektetők túlságosan nagy diszkont mellett lesznek csak hajlandóak részvényt venni, ráadásul az eszközeladások és leírások túlságosan nagy veszteséget okoznak majd a banknak.

Bár múlt héten nem sikerültek jól a kínai beszerzési menedzser indexek, de a ma megjelent szolgáltatóipari Caixin PMI némi optimizmusra ad okot. A korábbi 51,2 pontról 52,7 pontra emelkedett az index értéke, bár a kompozit index értéke még ezzel együtt is enyhén csökkent.

Nem volt jellemző nagy mozgás a forint piacára tegnap. A hazai fizetőeszköz árfolyama 317 környékén oldalazott az euró ellenében.DLS Befektetési és Tanácsadó Kft., Szombathely

befektetés | tőzsde | tanácsadás | bróker | online tőzsde | tőzsdei árfolyamok

Tőzsdei világcsokor – 2016. július 5.