Tőzsdei világcsokor – 2016. június 10.

|
Közeledik a Brexit-ről szóló népszavazás, így a befektetők, s ezáltal a piacok is egyre izgatottabbak. A Bloomberg június elején készített egy felmérést, mely szerint 43% szavazna a maradásról, míg 42% a kilépésről. Ennek ellenére, vagy épp ezért egyre több spekuláció jelenik meg a piacokon azt vitatva, hogy mi történhet egy esetleges kilépés esetén.

Gyenge kezdést követően a folytatásban sem kapták össze magukat a tengerentúli tőzsdék tegnap, így az indexek három napos szériát megszakítva a negatív tartományban zártak. A Tesla bejelentése alapján a társaság az S-modell két olcsósított változatát is piacra fogja dobni, melyek akár 20%-kal is kevesebbe kerülhetnek majd a vásárlóknak. A hátsókerék-meghajtású Model S60 ára 66 ezer, az összkerék-meghajtásúé pedig 71 ezer dollár lehet. A céghez köthető további hír, hogy az amerikai közlekedési felügyelet felfüggesztési hibákat észlelt a Tesla Model S típusok esetében, ami után nagy valószínűséggel a visszahívás mellett dönt majd a felügyelet.

A negatív oldalon búcsúztak az európai börzék tegnap, hasonlóan amerikai társaikhoz. A májusi német infláció év/év alapon 0,1%-kal emelkedett a vártnak megfelelően.

Napok óta a 310-es szint áttörésén munkálkodik a forint, az euró ellenében. Ez tegnap sem sikerült a hazai deviza árfolyamának, s nap végére 311-es szinten zárt, igaz napközben megérintette a 312-es szintet is.DLS Befektetési és Tanácsadó Kft., Szombathely

befektetés | tőzsde | tanácsadás | bróker | online tőzsde | tőzsdei árfolyamok

Tőzsdei világcsokor – 2016. június 10.