Szombathely, Aréna utca 4.

Tőzsdei világcsokor – 2016. június 13.

Nem jellemezte jó hangulat a hétzárást pénteken, a tengerentúli börzék kivétel nélkül mínuszokkal búcsúztak. Az Apple ma induló éves fejlesztői konferenciájának központi eleme a Siri névre keresztelt hangvezérelt asszisztens lesz, melyet minden bizonnyal az összes termékbe beintegrálnak. E mellett az okosórák és a televíziók operációs rendszere is megújulhat, hiszen ezekhez elég régóta nem nyúlt hozzá a fejlesztőcsapat.

Elverték az európai piacokat pénteken. Tetemes mínuszokkal üdvözölték a hétvégét az európai tőzsdék.

A kínai makrogazdasági adatok a várakozásoknak megfelelően alakultak. Májusban az ipari termelés év/év alapon 6,0%-kal növekedett, a kiskereskedelmi forgalom pedig 10,0%-kal bővült, mindkettő lényegében megfelelt a várakozásoknak és az egy hónappal korábbi értékeknek is. Elemzői várakozások szerint júliusban kibővítheti eszközvásárlási programját a BoJ. Legvalószínűbbnek az tűnik, hogy az EKB mintájára az eszközvásárlásokat kibővítik a vállalati kötvényekre is, a program méretét pedig a jelenlegi évi 80 ezermilliárd jen keretösszegről 100 ezermilliárdra növelnék.

A negatív befektetői hangulat a forint piacát sem hagyta érintetlenül. Bár múlt héten erősödő trendet láthattunk a hazai deviza árfolyamában, végül gyengüléssel kezdte meg a hetet az euróval szemben.

DLS Befektetési és Tanácsadó Kft., Szombathely

befektetés | tőzsde | tanácsadás | bróker | online tőzsde | tőzsdei árfolyamok