Tőzsdei világcsokor – 2016. június 21.

|
A felmérések továbbra is eltérő képet mutatnak a Brexittel kapcsolatos tényeket illetően. Egyes kutatások szerint 44% menne, míg 42 maradna – a többiek hezitálnak. A fogadóirodákban, azonban egyértelműen a bennmaradók vannak többségben. Mindenesetre, ha ez nem lenne elég izgalom a piacoknak, hamarosan a spanyol választás küszöbén fogunk állni, így lesz min aggódni a továbbiakban Jelenleg a konzervatív néppárt tűnik a legesélyesebbnek, de nyomában van az egyesült baloldal koalíciója, és a baloldali Podemos is. Az eredmények pedig patthelyzetet mutatnak, amely az ország stabilizációját illetően nem megnyugtató fejlemény.is.

Emelkedtek ugyan a tengerentúli indexek tegnap, ám nem akkora mértékben, mint európai társaik. A Goldman Sachs jelentősen csökkentette az idei évre vonatkozó várakozását az amerikai részvények iránti keresletre vonatkozóan, hiszen a korábbi nettó 225 milliárd dolláros értéket 125 milliárdra cserélték. Az elemzés szerint továbbra is a saját részvény vásárlások adják a forgalom jelentős részét, de itt is romlik a tendencia, mivel idén 212 milliárdnyi részvényt vettek vissza a cégek a tavalyi 374 milliárddal szemben.

Erőteljes erősödés volt a jellemző tegnap, az európai tőzsdéken. A német pénzügyminiszter szerint az ország gazdasági növekedése folytatódik ebben az évben, de a főbb makroadatok tükrében a második negyedévben a növekedési dinamika kisebb lesz.

Kamatdöntő ülést tart ma az MNB. Az eddigi információk alapján valószínűleg változatlanul hagyják az alapkamatot. Egészen 312,3-ig erősödött tegnap a forint, az euró ellenében, aztán kicsit vissza vett a lendületből, és 312,7-en zárt a hazai deviza árfolyama.DLS Befektetési és Tanácsadó Kft., Szombathely

befektetés | tőzsde | tanácsadás | bróker | online tőzsde | tőzsdei árfolyamok

Tőzsdei világcsokor – 2016. június 21.