Tőzsdei világcsokor – 2016. szeptember 6.

|
A tengerentúl szemszögéből nézve mind a tegnapi, mind a mai kereskedési nap eseménytelen. Tegnap a munka ünnepe miatt zárva tartottak az amerikai tőzsdék, míg ma makrogazdasági adatok hiányában várható csendes kereskedés.

Vegyesen szerepeltek tegnap az európai tőzsdék. A francia, és a német index minimális mértékben ugyan, de a negatív tartományban zárt, míg az olasz, és a spanyol mutató a pluszos oldalon búcsúzott. 47,4 pontról 52,9 pontra ugrott a brit szolgáltatóipari aktivitás augusztusban. Hasonló felpattanásra az elmúlt 20 évben nem volt példa. A piac szintén bízott abban, hogy a brexit utáni sokk nem lesz tartós, de ekkora felpattanásra senki sem számított. Vegyesek lettek a tegnapi eurózónás makroadatok. Júliusban a kiskereskedelmi forgalom a várt 1,8%-nál sokkal gyorsabban, 2,9%-kal bővült, ugyanakkor az augusztusi végleges szolgáltatóipari beszerzési menedzser index 52,8 pont lett csak a várt 53,1 pont helyett. A Reuters beszámolója szerint Görögországban a nem teljesítő hitelek 116 milliárd euróra rúgnak, ami több mint a görög GDP fele. Ennek felére már céltartalékot képeztek a görög bankok, de ez még mindig nem nevezhető konzervatív céltartalékolási politikának.

Szaúd-Arábia, és Oroszország tegnap megegyezett abban, hogy a jövőben összehangolják olajpolitikájukat. A hírre a WTI típusú kőolaj árfolyama 45,4 dollárra emelkedett. Algírban találkoznak majd a hó végén az Opec tagok, hogy döntsenek a termelés befagyasztásáról.

A forint napok óta egy szűk sávban oldalazik az euróval szemben, de leginkább a gyengülés a jellemző a hazai deviza árfolyamára. Tegnap is a 309-310,4-es szintek között mozgott.DLS Befektetési és Tanácsadó Kft., Szombathely

befektetés | tőzsde | tanácsadás | bróker | online tőzsde | tőzsdei árfolyamok

Tőzsdei világcsokor – 2016. szeptember 6.