Tőzsdei világcsokor - 2016. június 29.

|
A britek egészen elképesztő ötletekkel állnak elő a Brexit kapcsán. Hamarosan Nagy-Britanniából „Egyre kisebb-Britannia” válik, legalábbis, ha így mennek a dolgok tovább. Még az, az első hallásra hajmeresztő, ám másodikra nagyon is érthető gondolat is napvilágot látott, hogy London kiválna Britanniából, hiszen a globalizálódott lakosságának csak 20%-a szavazott a Brexit mellett, s neki van a legtöbb vesztenivalója…

A Nike piaczárás után megjelenő gyorsjelentése után 4%-ot esett, mivel a bevételek elmaradtak a várakozástól. Az egy részvényre jutó eredmény tekintetében 1 centes felülteljesítést láthattunk a prognózisban szereplő 48 centhez képest, azonban a bruttó marzs 46,7% helyett 45,9% lett a magasabb termelési költségek és a devizahatás miatt.

Az elmúlt napokban tapasztalt „vérfürdő” után az európai piacok tegnap már megnyugodni látszottak. Nem lehet átlépni a brit referendum eredményét, és nem lehet elkerülni Nagy-Britannia kilépését – mondta a tegnapi, brüsszeli csúcson Angela Merkel német kancellár. Az uniós vezetők csak azután tárgyalnak a kilépésről, ha Nagy-Britannia aktiválja az EU Lisszaboni Szerződésének a tagországok kilépését szabályozó ötvenedik cikkelyét. A világ jegybankjainak informális együttműködés keretében összehangolt monetáris politikát kellene folytatnia, azaz meg kellene egymással osztani az ismereteket, és a saját monetáris politikát a közös diagnózisra alapozni – nyilatkozta tegnap az EKB elnöke, Mario Draghi.

Japánban ismét nem remekelt a kiskereskedelmi forgalom. Májusban év/év alapon 1,9% volt a visszaesés, szemben a várt 1,6%-os visszaeséssel.

A korábbi stabil kilátásról pozitívra javította a Moody’s tegnap a magyar bankrendszer besorolását. A jó hír némileg elkésett lépésnek tűnik, hiszen a piac már több, mint egy esztendeje beárazta a hazai bankpiac jó teljesítményét. Erősödéssel töltötte a tegnapot a forint, az euróval szemben. A hazai deviza árfolyama elrugaszkodva a 318-as szintről egészen 316,5-ig izmosodott.DLS Befektetési és Tanácsadó Kft., Szombathely

befektetés | tőzsde | tanácsadás | bróker | online tőzsde | tőzsdei árfolyamok

Tőzsdei világcsokor - 2016. június 29.