Szombathely, Aréna utca 4.

Tőzsdei világcsokor – 2014. szeptember 4.

A tegnapi tűzszünetről szóló információk után megugrottak a piacok. A 200 napos mozgóátlagát törte át a DAX, és a BUX index is. A negatív geopolitikai fejlemények miatt, azonban ma korrekció várható.

A tengerentúlon tegnap az eladók kezében volt az irányítás, ennek köszönhetően estek a piacok. A Fed közzétette Bézs könyvét, amelyben jobbára a pozitív hírek domináltak, leginkább az ingatlan piac megtorpanása okozhat fejtörést.

Az Apple 4,2%-ot esett, ami egyértelműen a Samsung négy új szuper-kütyüjének bemutatásával függ össze. A visszavágás szeptember 9-én várható.

 

Európában továbbra is az orosz-ukrán feszültség határozza meg a hangulatot. Az Európai Bizottság tovább mélyíti a második körös szankciókat, amik érinteni fogják az energia, és a védelmi szektort is.

A befektetők emellett az EKB kamatdöntésére várnak, bár a piac döntő többsége kis esélyt ad az eszközvásárlási projekt azonnali beindítására.

Tegnap a forint is megizmosodott, 315,2-es szintről 2 forinttal került lejjebb a jegyzés.

A Samsung (ahogy azt fentebb írtuk) négy készülékét mutatta be. A legnagyobb szenzáció a Gear VR fantázia nevet kapó virtuális valóságszemüveg, ami a játékélményt hivatott növelni, de a kütyühöz egy online felület is tartozik, ahol például filmek is elérhetőek. A csoda pápaszem mellett leleplezték a Galaxi Note két új tagját, illetve egy okos órát is.

DLS Befektetési és Tanácsadó Kft., Szombathely

befektetés | tőzsde | tanácsadás | bróker | online tőzsde | tőzsdei árfolyamok