Tőzsdei világcsokor – 2015. november 17.

|
Nincs akadály, lehívhatják a görögök a 2 milliárd eurós hitelüket. A megegyezés ma hajnalban megszületett a további reformok tekintetében is, így már csak az eurózónás pénzügyminisztereken van a sor, akik pénteken áldásukat kell, hogy adják a megállapodásra.

A párizsi terrortámadás ellenére a piacokon nem tört ki pánik. A nyitást követően a kereskedés végéig emelkedtek tegnap, a tengerentúli vezető mutatók. A New Yorki feldolgozóipari beszerzési menedzser index novemberi értéke a vártnál rosszabb lett. A mutató -10,7 pontra süllyedt a -6,35 pontos várakozással szemben.

A francia események Európában csak átmeneti megingást okoztak, egyelőre. A kezdeti mínuszok után ugyanis a hétkezdést végül pozitív tartományban zárták a börzék. A francia kormány kérésére pénteken rendkívüli ülést tartanak az EU belügyminiszterei, hogy megvitassák a hétvégi eseményeket. A francia elnök az EU külső és belső határainak ellenőrzését is szeretné elérni. Peter Praet, az EKB Igazgatótanácsának tagja szerint az inflációs várakozások horgonyzottsága a kilátások szempontjából nem túl jó hír. Emiatt további lépésekre van szükség.

November 20-án feloldják Kínában az IPO-k tilalmát. A várakozások szerint kezdetben 10 vállalat jöhet tőzsdére.

Különösebb mozgás nélkül töltötte a hétfői napot a forint, az euróval szemben. Stabilan tartotta magát a 311,5-ös szinten a hazai fizetőeszköz.DLS Befektetési és Tanácsadó Kft., Szombathely

befektetés | tőzsde | tanácsadás | bróker | online tőzsde | tőzsdei árfolyamok

Tőzsdei világcsokor – 2015. november 17.