Szombathely, Aréna utca 4.

Tőzsdei világcsokor – 2015. november 24.

Oldalazással nyitották a hetet tegnap a vezető tengerentúli börzék, végül mérsékelt mínuszokkal búcsúztak a kereskedéstől. Használtlakás értékesítések érkeztek tegnap, a várt 2,7%-os csökkenés helyett 3,4%-kal estek vissza az értékesítések októberben. A feldolgozóipari beszerzési menedzser index novemberi előzetes értéke 52,6 pont lett, amely enyhén jobb a vártnál.

Európában is a mínuszoké volt a főszerep a tegnapi napon, a CAC 40 a FTSE 100 indexel karöltve 0,45%-ot, míg a DAX index 0,25%-ot veszített értékéből. A jegybanknak nem kell további stimulust bevetnie, Sabine Lautenschlager, az EKB igazgatósági tanácsának tagja szerint. A jegybankelnök Mario Draghi nyilatkozatai, azonban épp ennek az ellenkezőjéről árulkodnak. Az euróövezeti pénzügyminiszterek tanácsa 2 milliárd euró hitelt folyósít az ESM forrásaiból a görög költségvetés számára, és 10 milliárd eurót a bankok feltőkésítésére. Az Independent nevű brit lap szerint a lakosság 52%-a támogatná az Európai Unióból való kilépést. A kutatásban 2000 brit vett részt. David Cameron miniszterelnök ígérete szerint 2017 vége előtt népszavazást tartanak majd ez ügyben.

A kínai felügyelet enyhítette a brókeri szabályozásokat a saját számlás kereskedés tekintetében. A korábbi szigorú szabályozás feloldását a részvénypiac stabilizációjával indokolták.

A forint látványos gyengülésbe kezdett, az euróval szemben. 310-nél kezdte meg a kereskedést a hazai fizetőeszköz, s zárásra egészen a 311,8-as szintig gyengült.

DLS Befektetési és Tanácsadó Kft., Szombathely

befektetés | tőzsde | tanácsadás | bróker | online tőzsde | tőzsdei árfolyamok