Tőzsdei világcsokor – 2015. október 29.

|
14,09 millió darab, piaci árfolyamon közel nyolcvan milliárd forintnyi OTP részvényt értékesítenek ma – ez a hír tartja lázban a befektetőket. A részvény darabszáma gyakorlatilag megegyezik a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő csomagjával, így valószínűsíthető, hogy az állam adja el OTP részesedését.

Hullámvasútra ültek tegnap a tengerentúli indexek. A kereskedés jó hangulatban indult, felfelé íveltek a mutatók, de a Fed döntése beszakította az árfolyamokat. A Dow Jones például pár perc leforgása alatt 100 pontot zuhant. A nap végére, azért visszatért az erő a vevők oldalára, és majd 1%-os pluszokkal búcsúztak a börzék. A tartás mellett szavaztak a Fed tagjai tegnap. Közleményükből kiderült, hogy a gazdaságra a mérsékelt növekedés jelzőjét használják, s a következő ülésükön már érdemben kívánnak foglalkozni a kamatemeléssel. 43%-ot emelkedtek a GoPro bevételei, de a piac ennél is többet várt, így a cég papírjai 17%-ot zuhantak a gyorsjelentés publikálását követően.

Felfelé íveltek szerdán az európai mutatók. A német konzervatív CSU elnöke vasárnapig adott haladékot Angela Merkel kancellárnak a kormány menekültpolitikájának megváltoztatására. Ha ez nem következik be, akkor a kormányban betöltött három miniszteri poszton szereplő tagot visszahívják, ami akár kormányvállságot is okozhat.

A WTI típusú kőolaj rallyzott tegnap, végül 45,7 dollárra csúszott vissza az árfolyama.

Az ázsiai kereskedésben a hét legfontosabb eseménye a japán jegybank holnapi kamatdöntő ülése lesz. A várakozásokat illetően a piac nagymértékben megosztott, de az elemzők jelentős része számít arra, hogy valamilyen további lazítást jelenthet be a japán jegybank.

A forint tegnap oldalazással töltötte a kereskedést, az euróval szemben. A hazai fizetőeszköz 311,5 környékén zárt.DLS Befektetési és Tanácsadó Kft., Szombathely

befektetés | tőzsde | tanácsadás | bróker | online tőzsde | tőzsdei árfolyamok

Tőzsdei világcsokor – 2015. október 29.