Tőzsdei világcsokor – 2016. április 6.

|
A februári 51,2 pontról 52,2 pontra emelkedett márciusban a kínai Caixin szolgáltatóipari beszerzési menedzserindex értéke. Ennek hatására a Composite index értéke is átlépett a gazdasági bővülést jelző 50 pont fölötti tartományba.

Egységesen a negatív tartományban zártak tegnap a tengerentúli tőzsdék. A Nasdaq, és az S&P 500 1%-ot, míg a Dow Jones index 0,8%-ot veszített értékéből. Késő este érkezik a Fed jegyzőkönyve, melyet a piac árgus szemekkel figyel, vár. Meg nem nevezett források szerint a Pfizer az új amerikai adózási szabályok miatt felfüggesztette az Allergan-nal való egyesülésről szóló tárgyalásokat. Az ügylettől való elállás közel 400 millió dollárjába kerülhet a cégnek, ami részvényenként 6 centet tesz ki. Az árfolyam 2%-ot emelkedett a pletykára, míg az Allergan 15%-ot esett.

Pirosban töltötték a tegnapot az európai börzék. A vezető mutatók kivétel nélkül mínuszokkal búcsúztak. A görög adósság teljes, vagy részleges elengedése jogi akadályokba ütközik, s fontos, hogy a tárgyalásokat mielőbb lezárják – nyilatkozta Angela Merkel német kancellár. Az eurózóna szolgáltatóipari és beszerzési menedzser index adatai elmaradtak tegnap a várakozásoktól, míg a kiskereskedelmi értékesítés minimális felülteljesítést produkált. A gyenge kereslet miatt a versenyben kénytelenek árat csökkenteni a cégek, ami a profitot húzza lefelé, így nem meglepő, hogy a kilátások nem kedvezőek.

Kuvait tegnap úgy nyilatkozott, hogy a dohai megbeszélés Irán nélkül is sikeres lehet. A hírre a WTI 36,8 dollárra emelkedett.

A forint tegnap erősödéssel indított az euró ellenében, aztán a 312,3-as szinten irányt változtatott, s végül 313-on zárt.DLS Befektetési és Tanácsadó Kft., Szombathely

befektetés | tőzsde | tanácsadás | bróker | online tőzsde | tőzsdei árfolyamok

Tőzsdei világcsokor – 2016. április 6.