Tőzsdei világcsokor – 2016. augusztus 18.

|
Még több adatra van szükség a kamatemeléshez, így a várakozás tűnik a lehetséges útnak – ez derült ki a Fed jegyzőkönyvéből. Ez azért is „mulatságos”, mivel az elmúlt napokban, ahogy mi is hírt adtunk róla, számos jegybankár hangsúlyozta a küszöbön toporgó kamatemelés közeledtét, már-már kész tényként kezelve azt. A piacokat nyilvánvalóan nyomás alatt kell tartani, csak kérdés, hogy meddig járhat úgy a kútra a korsó, hogy ne törjön össze. A bankárok egyébként pozitívan nyilatkoztak a gazdaság, és a munkaerőpiac helyzetéről, utóbbi esetében a munkaerő felvétel lassulására számítanak.

Az európai tőzsdék eséssel töltötték a szerdai kereskedést. Alulbecsülik a Brexit

 gazdasági, és pénzügyi kockázatait mind az európai döntéshozók, mind a piacok – legalábbis így vélekedik Joseph Stiglitz. Az unió által hangsúlyozott üzenet, miszerint, aki kilép büntetésre számíthat nem erősíti a kohéziót.

Az USA nyersolaj, és benzin készletei is csökkentek, így a túlkínálattól való félelem apadt, nem csoda tehát, hogy a hírre az olaj lendületbe jött, s közel 47 dollárig erősödött.

Lassan, de tovább emelkedtek a kínai ingatlanárak, bár az új építésű ingatlanok esetében hó/hó alapon a júniusi 55 város helyett csak 51 városban mértek emelkedést a vizsgált 70 városból.

Júliusban még a vártnál is nagyobbat esett a japán export és import. Az import a várt 20% helyett 24,7%-kal zuhant, míg az export esetében is a vártnál kicsit nagyobb esés következett be, itt 14,0% volt a visszaesés. Ez összességében azt eredményezte, hogy a külkereskedelmi többlet nem várt magasságba emelkedett.

Gyengüléssel töltötte a szerdai kereskedést a forint, az euróval szemben. A hazai deviza árfolyama 311-en zárt.DLS Befektetési és Tanácsadó Kft., Szombathely

befektetés | tőzsde | tanácsadás | bróker | online tőzsde | tőzsdei árfolyamok

Tőzsdei világcsokor – 2016. augusztus 18.