Tőzsdei világcsokor – 2016. február 23.

|
A Moody’s pozitívan értékelte, hogy a kínai kormány igyekszik átstrukturálni az önkormányzati hiteleket, ezzel a kínai feszültségek legalább egy ponton enyhülhetnek. Az elemzőház véleménye szerint 2450 milliárd dollárnál húzhatják majd meg az aggregát eladósodottsági szintet. Pozitívan értékelték a struktúra átalakítását, a futamidő hosszabbítását és azt is, hogy a hiteleket kötvénnyel igyekeznek kiváltani.

Pozitív hangulatban kezdték meg a hetet a tengerentúli börzék. Az indexek fontos ellenállásokat törtek át, s pluszokban búcsúztak. 15%-ot zuhant a Fitbit árfolyama, hiába a hír, miszerint a cég márciustól okosórát dob piacra, az Apple Watch versenytársaként, ugyanis a menedzsment meglepetésre profit warningot jelentett be.

Az európai börzék kivétel nélkül a pozitív tartományban zártak tegnap. Az orosz, és az amerikai külügyminiszter szerint Barack Obama, és Vlagyimir Putyin hamarosan bejelenthetik a szíriai tűzszünetről szóló megállapodást, ami február 27-től lépne életbe, igaz mindez az Iszlám Állam dzsihádista szervezetére és az al-Kaidához köthető an-Núszra Frontra nem terjed ki. A negyedik negyedéves német GDP adat a konszenzusnak megfelelően 2,1% lett.

Ma az MNB kamatdöntő ülést tart. A várakozás szerint marad az 1,35%-os alapkamat. Piacnyitást követően holnap publikálja negyedik negyedéves számait a MOL. Tavaly augusztus óta nem volt ilyen erős a forint, az euró ellenében. Bár tegnap az ingadozásé volt a főszerep, végül a hazai fizetőeszköz árfolyama 307,1-es szinten zárt.DLS Befektetési és Tanácsadó Kft., Szombathely

befektetés | tőzsde | tanácsadás | bróker | online tőzsde | tőzsdei árfolyamok

Tőzsdei világcsokor – 2016. február 23.