Szombathely, Aréna utca 4.

Tőzsdei világcsokor – 2016. június 15.

Egész jól tartják magukat a tengerentúli indexek, európai társaikhoz képest. Igaz tegnap a mínuszoké volt a főszerep, ám csak minimális mértékben. A Fed ma kamatdöntő ülést tart, igaz az előrejelzések szerint 0 a valószínűsége annak, hogy a jegybankárok a kamatemelés mellett döntenek. A májusi amerikai kiskereskedelmi statisztika hó/hó alapon 0,3% helyett 0,5%-kal bővült. Az amerikai szabadalmi hivatalnál zöld utat kapott az Apple 360 fokos kijelző megoldása, amivel a telefon minden oldala képernyővé válna. A gombok helyét virtuális vezérlés váltaná fel.

Lejtmenet. Továbbra is ez az irány az európai tőzsdéken, ráadásul eléggé erőteljesen tartanak lefelé a mutatók. A Financial Times szerint az eurózóna bankfelügyeleti hatósága elkezdett tervet készíteni arra az esetre, ha a britek megszavaznák a kilépést. A májusi brit infláció a várt 1,3% helyett 1,2%-kal növekedett év/év alapon, az eurózóna ipari termelése viszont 1,3% helyett 2,0%-kall nőtt év/év alapon.

Alapvetően a gyengülésé volt a főszerep tegnap a forint piacán, az euróval szemben. A hazai deviza árfolyama egészen 314,5-ig gyengült, majd onnan némileg erőre kapott, s 314-en zárt.

DLS Befektetési és Tanácsadó Kft., Szombathely

befektetés | tőzsde | tanácsadás | bróker | online tőzsde | tőzsdei árfolyamok