Tőzsdei világcsokor – 2016. június 28.

|
Ma jön az EU csúcs, ahol az állam-és kormányfők megvitatják a Brexittel kapcsolatos teendőket, kilátásokat. Eközben nagyon úgy tűnik, hogy a brit politikusok nagy része abszolút nem szeretne kilépni az unióból. Jelenleg ugyanis októberig várnának a benyújtási kérelemmel, hogy addig is kitalálják milyen formában kívánnak kapcsolatban maradni az EU-val. Ez az időhúzás pedig akár még a malmukra is hajthatja a vizet…. A világ piacain pedig lassan erőt vesz a befektetőkön a megnyugvás, s a pánikszerű eladás helyét átveszi a kisebb mértékű csökkenés.

Tovább zuhantak tegnap a tengerentúli indexek, de már nem az a pánikszerű hangulat volt a jellemző a piacokra, mint pénteken, a Brexittel kapcsolatos népszavazást követően. Az európai mutatók is a lejtmenet útján haladtak tovább, a FTSE 100 2,5%-ot, míg a CAC 40, és a DAX 3%-ot vesztett értékéből. A Standard & Poor’s Nagy-Britannia tripla „A”-s besorolását két fokozattal „AA”-ra módosította a Brexit esetleges hatásai miatt, negatív kilátás mellett. A Fitch is hasonlóan járt el. „AA+” besorolásról „AA”-ra rontotta a besorolást negatív kilátás mellett.

A forint szépen leköveti a nemzetközi hangulatot. Tegnap a „vérengzésben” tovább folytatta gyengülő tendenciáját az euró ellenében, s szinte egész nap 317, 318 környékén kereskedtek vele. Mára, ahogy kisimulni látszanak a világgazdasági hullámok úgy nyugszik meg a forint árfolyama is, és a kereskedést 317 alatt kezdte meg.DLS Befektetési és Tanácsadó Kft., Szombathely

befektetés | tőzsde | tanácsadás | bróker | online tőzsde | tőzsdei árfolyamok

Tőzsdei világcsokor – 2016. június 28.