Szombathely, Aréna utca 4.

Tőzsdei világcsokor – 2016. május 30.

Meglehetősen volatilis kereskedést tudhattak maguk mögött pénteken, a tengerentúli börzék. A nap végéhez közeledve, azonban északnak vették az irányt a mutatók, s sikerült a hétvégét pluszokkal üdvözölniük. A mai napon zárva tartanak az amerikai piacok a Memorial Day miatt. Évesített alapon 0,8%-kal bővült az első negyedévben a tengerentúli gazdaság, ami 0,3 százalékponttal magasabb az előzetes becslésnél, azonban 0,1 százalékponttal elmaradt a piaci várakozásoktól.

Minimális mértékben ugyan, de emelkedéssel zárták a pénteki kereskedést az európai tőzsdék. Vlagyimir Putyin orosz elnök szerint a NATO román és lengyel rakétavédelmi rendszere nem a közel- keleti támadások miatt épült ki, hanem Oroszország ellen. Emiatt válaszlépésekeket fontolgatnak.

Áprilisban 0,8%-kal csökkent a kiskereskedelmi forgalom Japánban a tavalyi év azonos időszakához képest, de még így is felülmúlta a várakozást, ami 1,2%-os csökkenésről szólt.

A forint pénteken enyhén erősödni tudott, az euróval szemben. A mai kereskedést 313,3-on kezdte a hazai deviza árfolyama, igaz jelenleg korrekció figyelhető meg.

DLS Befektetési és Tanácsadó Kft., Szombathely

befektetés | tőzsde | tanácsadás | bróker | online tőzsde | tőzsdei árfolyamok