Tőzsdei világcsokor – 2016. március 30.

|
Janet Yellenaggódik- legalábbis ez derült ki a tegnapi nyilatkozatából. A szerte a világban tapasztalt alacsony kamatráták óvatossá teszik a Fed-et a további kamatemeléseket illetően. Az egyik legnagyobb aggodalom Kína erőteljes lassulása, hiszen ez komoly kockázatot hordoz magában. Az elnökasszony beszéde örömöt hozott a piacokra, idei csúcsúkra repítve ezzel a tengerentúli börzéket.

A piacok bizonytalankodva kezdték a tegnapi kereskedést a tengerentúlon. A központban Janet Yellen állt. Beszédét követően lendületbe kerültek az indexek, sidei csúcs záróárat sikerült beállítania mind a Dow Jones, mind az S&P 500 indexnek. Az S&P Case Shiller házárindex enyhe meglepetést okozott, éves alapon 5,75%-kal bővültek az ingatlanok januárban az 5,73%-os piaci várakozással szemben.

Egyedül a FTSE 100 index maradt nullában tegnap, Európában. A többi vezető tőzsde a pozitív tartományban zárt. Benoit Coeure, az EKB Igazgatóságának tagja szerint a negatív kamat nem a fő instrumentum az EKB kezében és szükség esetén tovább tudják szélesíteni az eszköztárat.

Javult az előzetes februári japán ipari termelés, hiszen csak 1,5%-kal csökkent a tavalyi év azonos időszakához képest, miközben múlt hónapban még 3,8%-os visszaesés volt látható.

Gyengülést követően korrigált a forint árfolyama tegnap, az euró ellenében. A kereskedés elején a hazai deviza a 314,4-es szinten tartózkodott, majd onnan lefordulva 313-ig korrigált.DLS Befektetési és Tanácsadó Kft., Szombathely

befektetés | tőzsde | tanácsadás | bróker | online tőzsde | tőzsdei árfolyamok

Tőzsdei világcsokor – 2016. március 30.