Szombathely, Aréna utca 4.

Tőzsdei világcsokor – 2016. október 7.

Izgalomra nem adtak okot tegnap a tengerentúli tőzsdék. A nap kezdetén gyengültek, később némileg erősödtek a piacok, de így is nulla közelében zártak a mutatók. A Tesla 3,6%-ot zuhant a tegnapi kereskedésben, miután a Goldman Sachs leminősítette a társaságot és a korábbi 240 dollárról 185 dollárra vágta vissza célárfolyamot. A Wal Mart szintén 3% feletti mínuszban zárt, a befektetőknek nem tetszett, hogy jövőre gyenge évet vár a társaság. A Twitter tegnap 20%-os mínuszban fejezte be a napot, egy internetes oldal szerint sem az Apple, sem a Google, sem a Walt Disney nem tervezi jelenleg, hogy ajánlatot tegyen a Twitter-re.

Mérsékelt csökkenés volt jellemző a tegnapi európai kereskedésre. Joseph Stiglitz Nobel díjas közgazdász szerint csak idő kérdése, hogy az eurózóna szétessen. Elsősorban Olaszország kiválására számít a közgazdász. Szerinte a németek által elvárt fiskális szigor sem segít az eurózónának, véleménye szerint praktikusabb lenne az euró helyett 2 devizát bevezetni.

A vártnál nagyobb mértékben csökkent a kínai devizatartalék, ami arra utal, hogy a jegybanknak aktív volt a piacokon. Szeptemberben 18,79 milliárd dollárral csökkent a devizatartalék, míg augusztusban csak 15,89 milliárd dollár volt a csökkenés.

Hatodik napja töretlen lendülettel erősödik a forint, az euróval szemben. Hajnalban a hazai deviza árfolyama elérte a 303-as szintet.

DLS Befektetési és Tanácsadó Kft., Szombathely

befektetés | tőzsde | tanácsadás | bróker | online tőzsde | tőzsdei árfolyamok