Szombathely, Aréna utca 4.

Tőzsdei világcsokor – 2016. szeptember 23.

A Fed döntését követő pozitív hangulat átragadt a tegnapi kereskedésre is a tengerentúlon. Az indexek mérsékelt erősödéssel búcsúztak, a Nasdaq pedig történelmi csúcsig száguldott. A friss segélykérelmek száma 2 hónapos mélypontra esett, amely 252 ezer igénylőt jelent a várt 260 ezer helyett. A függőben lévő lakásértékesítési adat augusztusi értéke 5,33 millió darab lett, szemben az 5,45 milliós várakozással. Havi alapon 0,9%-os volt a visszaesés, pedig a várakozás 1,1%-os bővülés volt. Az Apple közel 1%-ot emelkedett a tegnapi kereskedésben, miután a Nomura a vártnál erősebb iPhone 7 keresletre hivatkozva felminősítette a céget. A célárfolyamot 120 dollárról 135 dollárra javították.

Rally volt a porondon tegnap, Európában. A mutatók nem fogták magukat vissza, rátapostak a gázra, és meredeken íveltek felfelé, zárásig. Mario Draghi szerint az európai bankoknak nem a negatív kamatkörnyezet okoz kihívásokat, hanem az, hogy egyes tagállamokban túl sok bank van, így nincs meg a hatékonysághoz szükséges méretük. Ezzel mintegy az iparági konszolidáció szükségességére hívta fel a figyelmet.

A jövő hét pénteken megjelenő jegyzőkönyvből fog csak kiderülni, hogy a japán jegybank pontosan hogyan is gondolja megvalósítani a 10 éves államkötvények hozamának horgonyzását.

DLS Befektetési és Tanácsadó Kft., Szombathely

befektetés | tőzsde | tanácsadás | bróker | online tőzsde | tőzsdei árfolyamok