Szombathely, Aréna utca 4.

Tőzsdei világcsokor – 2016. szeptember 28.

Mérsékelt mértékben ugyan, de tegnap emelkedni tudtak a tengerentúli börzék. A Conference Board fogyasztói bizalmi indexe pozitív meglepetést okozott, a várt 99 pontra történő süllyedés helyett 104,1 pontra emelkedett a mutató szeptemberben. A Markit által publikált szolgáltatóipari beszerzési menedzser index szeptemberi előzetes értéke 51,9 pontra emelkedett, ami némileg jobb a vártnál.

A csökkenésé volt a főszerep az európai tőzsdei porondon tegnap. Újabb reformokat fogadott el a görög parlament, így egy újabb 2,8 milliárd eurós hitelcsomag válik lehívhatóvá. A hellén parlament többek között a víz- és áramszolgáltatók privatizációjáról döntött.

Az algír tanácskozás résztvevői szerint lehetetlen megegyezni olaj ügyben… Az informális Opec találkozó jelenleg is zajlik, ám egyes nyilatkozatok arra engednek következtetni, hogy nem lesz megállapodás. A szaúdiak szerint amúgy sem az egyesség a fontos jelenleg, csak hogy közeledjenek egymáshoz az álláspontok. A kedvezőtlen, ám mégis várható hírek hatására 46 dollárról 44,8 dollárra süllyedt a kőolaj árfolyama.

A Kínai Társadalomtudományi Akadémia tanulmánya szerint a negyedik negyedévben 6,6% lehet majd a kínai GDP bővülése, az év egészében pedig 6,7%. Ez tökéletesen egybevág a kormányzat 6,5-7% közötti növekedési célkitűzésével.

Erőteljes gyengülés – ez volt a jellemző tegnap a forint, és euró piacán. A hazai deviza árfolyama a 308-as szintet is megközelítette az euróval szemben, végül 307,6-on zárt.

DLS Befektetési és Tanácsadó Kft., Szombathely

befektetés | tőzsde | tanácsadás | bróker | online tőzsde | tőzsdei árfolyamok