Szombathely, Aréna utca 4.

Tőzsdei világcsokor – 2016. szeptember 29.

Igaz a nap elején esést láthattunk a tengerentúli indexektől, ám az OPEC váratlan bejelentése megfordította az amerikai tendenciát, és a magasba lökte a mutatókat. A Dow Jones index komponensei közül nem meglepő módon az energiaszektor papírjai teljesítettek a legjobban. Janet Yellen tegnap a Kongresszus pénzügyi szolgáltatási bizottsága előtt tartott beszédet, melyben csak annyit erősített meg, hogy nincs a kamatemelésnek előre meghatározott menetrendje.

A pozitivitás kapott teret tegnap az európai piacokon. Nem volt felhőtlen Mario Draghi tegnapi német parlamenti látogatása. Draghit a laza monetáris politika miatt támadták, míg ő a fiskális élénkítést kérte számon a német döntéshozókon.

A japán kiskereskedelmi forgalom alulmúlta a várakozásokat. Augusztusban év/év alapon 2,1%-kal csökkent, miközben a piac csak 1,7%-os visszaesésre számított. A gyenge adat ismét rávilágított arra, hogy a folyamatos fiskális és monetáris élénkítések ellenére sem sikerül a fogyasztást beindítani Japánban.

A 308-as szint alatt oldalazott tegnap a forint az euróval szemben.

DLS Befektetési és Tanácsadó Kft., Szombathely

befektetés | tőzsde | tanácsadás | bróker | online tőzsde | tőzsdei árfolyamok