Szombathely, Aréna utca 4.

Termékek


Társaságunk a tőkepiaci termékek széles skáláját kínálja ügyfelei részére,ezáltal lehetőséget nyújt a diverzifikálásra és a kockázatviseléshez megfelelőinstrumentum kiválasztására.

Befektetési jegyek

Irodánkban forintban, euróban, dollárban jegyzett pénzpiaci, likviditási, kötvény, részvény, ingatlan és vegyes befektetési alapok érhetőek el.

A befektetési alap összegyűjti a befektetők pénzét és a kisebb-nagyobb befektetett összegeket hatékonyabban kezelhető tőkévé kovácsolja. Az így létrejött vagyontömeg könnyebben, hatékonyabban és sikeresebben forgatható,kockázata pedig a befektetések megosztása (diverzifikáció) által csökkenthető.

Állampapírok, vállalati kötvények

Az állampapír üzletág a konzervatívabb, kockázatkerülő befektetők részére kínál befektetési lehetőségeket. Az állampapírok hitelviszonyt megtestesítő értékpapírok, melyek tőkéjénekés kamatainak visszafizetését az állam garantálja. Vásárolható hazai és nemzetközi kötvény, valamint diszkontkincstárjegy.

Részvény

A részvényeket azon befektetőknek ajánljuk, akik hajlandóak magasabb kockázatot vállalni a magasabb hozam reményében, illetve hosszútávon is tudnak gondolkodni.

Társaságunk az Ügyfelei részére a Budapesti Értéktőzsdén kereskedhetőösszes értékpapír mellett a külföldi piacokon történő részvénykereskedés lehetőségét is biztosítja.

A Budapesti Értéktőzsde részvényein kívül más országok piacain jegyzett papírok kereskedésére szintén lehetőség áll társaságunk közvetítésével. Cégünk segítségével a következő részvénypiacokon üzletelhet: XETRA (Német piac),NYSE, NASDAQ, AMEX (Amerikai piacok), Cseh piac, Horvát piac, Lengyel piac,Román piac, Osztrák piac.

Befektetési hitel

A befektetési hitel olyan befektetési forma, amely kizárólag értékpapír vásárlásához használható fel.

A befektetési hitelügylet célja Ügyfeleink értékpapír vásárlásához rendelkezésre álló saját pénz- és értékpapírállományuk hitellel történőkiegészítése. A hitel összege részvény esetén maximálisan 400% lehet, vagyis akár a rendelkezésére álló saját pénz- és értékpapírállomány fedezeti értékénekötszöröséért vásárolhat a kiválasztott részvényből, hogy egy várható erősebb piaci emelkedés esetén a saját tőkéjüket meghaladó részvénymennyiséggel vehessen részt a piacon extra profit reményében.

Tartós Befektetési Számla

A Tartós Befektetési Számla (TBSZ) lényege, hogy a befektetésekre vonatkozó20%-os kamat- és árfolyamnyereség-adóra (a 2011-es adóévben 16%) és osztalékadóra vonatkozó adózás kedvezőbbé tehető, ha a befektető a TBSZ-en helyezi el befektetését, megtakarítását és e számlájáról nem vesz ki a megnyitás évét követő 3-5 évig.

Az adózás mértéke, ha a befektető a befizetés évét követő:

· 3. év végéig a befektetett összegből nem vesz ki,úgy a növekmény kedvezően adózik (10%-os adókulcs)

· 5. év végéig a befektetett összegből nem vesz ki,úgy a növekmény nem adózik (0%-os adókulcs)

A számlanyitás évét követő 3. év vége előtti kivét esetén kedvezményes adózás nem vehető igénybe, a növekmény után 20%-os adót kell fizetnie (a 2011-es adóévben 16%), azonban egyéb hátrány nem éri.

Kivét esetében a teljes számla megszűnik - kivéve ha az a számlanyitás évét követő 3. év végén történik.

A TBSZ-en elhelyezendő összeg csak a számlanyitás évében növelhető (minimum nyitóösszeg: 25.000,- Ft), azonban minden évben új számla nyitható.

Nyugdíj-előtakarékossági számla

A Nyugdíj-előtakarékossági Számla (NYESZ) egy olyan megtakarítási forma, amellyel több éven keresztül gyűjtheti, befektetheti pénzét nyugdíjcélú megtakatításra. A befektetés összetételérőlönállóan dönthet, azt a futamidő alatt bármikor változtathatja. Az elhelyezett befektetés után elő takarékossági támogatást is kaphat, valamint a tranzakciók nyeresége, hozama - kivéve az osztalékból származó jövedelmet - adómentességetélvez.

Határidős kereskedelem

A piac határidős szegmense minden vérbeli befektető fantáziáját megmozgatja, hiszen az azonnali piachoz képest sokkal kisebb forrást mozgósítva lehet azonos méretű pozícióra szert tenni, vagyis fő előnye a tőkeáttétel.További előny, hogy lehetőség van eladási pozíciót napon túl is nyitva tartani(short-selling), vagyis olyan instrumentumot értékesíteni, ami jelenleg nincs is a birtokunkban (szemben az azonnali piaccal, ahol erre nincs lehetőség).

BUX, egyedi részvény határidő, határidős devizaügyletek, OTC deviza ügyletek.


Certifikát kereskedelem

Követheti az arany, ezüst, a határidős olaj, a határidős földgáz, az Euro Bund határidős termékek, devizapárok, valamint az Euro Stoxx Banks és a DAX 30 index árfolyamváltozását a BÉT-en jegyzett Erste Certifikátokkal való kereskedéssel.

Deviza kereskedelem

A devizapiacon minden üzlet két különböző pénznem között jön létre, ami azt jelenti, hogy az egyik devizát vesszük a másikat pedig eladjuk. A vételi ár(bid) és az eladási ár (offer) közötti különbséget nevezzük spreadnek. A bid price az az ár, amin az árjegyző hajlandó megvenni tőlünk az adott devizapárt,az offer vagy ask price pedig az, amin az árjegyző hajlandó eladni nekünk az adott devizapárt.

A devizapiac mozgásait, a devizaárfolyamok változását a reálgazdasági folyamatok, tőkeáramlások, valamint a spekuláció alakította kereslet-kínálati viszonyok határozzák meg.

Közgazdasági értelemben a devizapiac tekinthető igazán hatékonynak azösszes közül, hiszen a szervezett, transzparens, likvid és sokszereplős jellemzőkhöz társul a 24 órás, non-stop nyitvatartás, a politikai vagy makrogazdasági híreket tükröző kereslet-kínálat változás azonnali hatása azárfolyamokra, kereskedés számos devizapárral, a sokszoros tőkeáttétel lehetősége.

A devizapiac exportőrök, importőrök, illetve egyéb, konvertálandó devizával rendelkező vállalatok számára teszi lehetővé egy jövőbeli devizakonverzióárfolyamának előzetes rögzítését, vagyis az árfolyamkockázat fedezését. A devizában történő kereskedés az árfolyamok kedvezőtlen elmozdulása elleni védekezésre tökéletesen alkalmas, ezért ajánljuk kockázatkezelési célra mind vállalati, mind intézményi ügyfeleinknek, valamint spekulatív céllal befektetőinknek.

NETBROKER

A NetBroker az Erste Befektetési Zrt. online tőzsdei kereskedési rendszere,ahol egyszerűen, gyorsan kereskedhet magyar és külföldi értékpapírokkal, befektetési jegyekkel, és állampapírokkal.

A NetBroker online tőzsdei kereskedési rendszerben Ön a nap 24 órájában megtekintheti számlaegyenlegét, tranzakcióit és bármikor adhat megbízásokat,legyen szó befektetési jegyről, állampapírról vagy részvényről.

MobilTőzsde

Az Erste MobilTőzsde az Erste NetBroker internetes kereskedési rendszer mobiltelefonra fejlesztett változata. Okostelefonja segítségével mostantól Ön

  • · bármikor nyomon követheti a piac alakulását, akár real-time adatokon keresztül,
  • · vételi-eladási megbízásokat adhat és azok teljesülését ellenőrizheti,
  • · egyes nyitott tőzsdei megbízásait módosíthatja és
  • · elolvashatja a legfrissebb híreket, elemzéseket is!
  • Erste Trader

    Deviza FX, deviza opció, arany, ezüst, CFD, ETF kereskedési lehetőség online.


A fentiekben foglaltak nem minősülnek ajánlatnak, ajánlattételi felhívásnak, befektetési- vagy adótanácsadásnak és az e dokumentumban foglalt tájékoztatás nem teljes körű. Az ERSTE nyugdíj-előtakarékossági számla kondícióit az ERSTE BEFEKTETÉSI ZRT.hatályos díjjegyzéke, üzletszabályzata és vonatkozó szerződései tartalmazzák. A megfelelő döntés meghozatala érdekében gondosan tanulmányozza át a nyugdíj-előtakarékossági számlára vonatkozó jogszabályokat.